Miehistö

FinnHEMSin lääkärihelikoptereissa on lääkäri, lentäjä ja HCM. Rovaniemen kopterissa on poikkeuksellisesti kaksi lentäjää.

Lääkäri

FinnHEMSin lääkärit ovat pääsääntöisesti koulutukseltaan anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäreitä, jotka ovat saaneet koulutuksen elintoimintojen ylläpitämiseen. Monella heistä on myös ensihoidon erityspätevyys. FinnHEMSin lääketieteellistä toimintaa johtaa Janne Virta, jolla on pitkä kokemus toiminnasta lääkärihelikopteri Medi-Helissä. Jokaisessa kuudessa FinnHEMSin tukikohdassa on sairaanhoitopiirin vastuulääkäri.

Lentäjä

FinnHEMSin lentäjän vaatimuksina on helikopteriansiolupakirja, vähintään 1000 tuntia päällikkönä helikopterissa, yhden ohjaajan mittarilentokelpuutus, NVG-kelpuutus (pimeänäkölaitteet) sekä HEMS MCC -kelpuutus. Suurimmalla osalla FinnHEMSin lentäjistä on pitkä kokemus lentämisestä lääkärihelikopteri Medi-Helissä.

HCM

HCM=Hems Crew Member (entinen lentoavustaja, eli palomies-sairaankuljettaja, ensihoitaja, jolla on erikoiskoulutus lääkärihelikopteritoimintaan). HCM:t tulevat käytännössä paikallisilta pelastuslaitoksilta tai sairaanhoitopiireistä. HCM:n tehtäviin kuuluu lentosuunnistaminen, nousun ja laskun aikana tähystäminen, koneen vartiointi sekä mahdollisissa lääketieteellisissä tehtävissä avustaminen tapahtumapaikalla. HCM on myös saanut koulutuksen avustaa lentäjää lentämiseen liittyvissä toimenpiteissä.

Lääketieteellisen toiminnan johtaja, lääkäri Janne Virta.

Lääkäri Janne Virta.

Lentäjä Ville Mantere

Lentäjä Ville Mantere.

HCM Heikki Aarela

HCM Heikki Aarela.