ApuRoottori–HjälpRotorn Medi-Helin tukemiseksi

ApuRoottori ja HjälpRotorn

Malliltaan uudempi lehti. Neljässä vuosittaisessa lehdessä toistuivat läpi vuosien samat tunnusvärit: sininen, vihreä, oranssi ja punainen.

Tapa kerätä varoja ja kertoa toiminnasta

Medi-Helin ensimmäinen toiminnanjohtaja Henrik Perret yritti luoda 90-luvun puolivälissä uusia tapoja kerätä varoja Medi-Helin toiminnan turvaamiseksi. Hän esitti, että alettaisiin julkaisemaan aikakauslehteä ja keksi myös nimen ApuRoottori. Ensimmäinen numero julkaistiin 1998 tammikuussa. Lehteä teki alusta asti graafikko, toimittaja ja valokuvaaja Jukka Nissinen. Lehden ensimmäinen toimittaja oli Heikki Santavuori, jonka päätoimi oli Keski-Uusimaa -lehdessä. Santavuoren jälkeen toimittajaksi tuli Katja Holopainen.

Jukka Nissinen

ApuRoottori-lehteä teki koko sen historian ajan graafikko-toimittaja-valokuvaaja Jukka Nissinen, joka vastasi myös suurimmalta osalta Medi-Helin ilmeestä mm. tuotteissa ja viestinnässä.

Ensimmäinen ja viimeinen ApuRoottori-lehti

Ensimmäinen ApuRoottori-lehden numero ilmestyi 1998 tammikuussa, viimeinen 2011 joulukuussa.

ApuRoottori kertoi Medi-Helin toiminnasta. Se sisälsi juttuja, joissa haastateltiin Medi-Helin auttamia ihmisiä ja Medi-Helin henkilökuntaa, selvitettiin helikopterin tekniikkaa ja kuvailtiin Medi-Helin toimintatapoja. Lehdessä myytiin Medi-Heli -tuotteita ja kerrottiin mahdollisuuksista tukea toimintaa.

ApuRoottorin malliaukeama

Lehti ilmestyi neljä kertaa vuodessa koko historiansa ajan, ensin B5-kokoisena, sen jälkeen hieman isompana, 210 mm x 280 mm. Alkuaikoina siinä julkaistiin joitakin ilmoituksia, mutta myöhemmin ilmoituksia ei lehteen myyty. Lehteä myytiin osana Medi-Helin tukipakettia.

ApuRoottorin tukisivut

ApuRoottorin sivuilla myytiin tuotteita toiminnan tukemiseksi. Yksi tukemisen muoto oli Kummilentue, jossa sitouduttiin lahjoittamaan säännöllisesti tietty summa joka kuukausi automaattiveloituksella.