Uusi tukikohta Vantaalle

Vantaan uusi tukikohta 2009

Vantaan tukikohta sijaitsee vastapäätä Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali kahta, kiitoradan toisella puolella.

Enteitä toiminnan tulevaisuudesta ja jatkuvuudesta saatiin vuonna 2009, kun Medi-Heli ry rakennutti Helsinki-Vantaan lentoasemalle – vanhan parakkitukikohtansa viereiselle tontille – uuden, tarkoitusta varten huolellisesti suunnitellun, pysyvän tukikohdan.

Uusi tukikohta kentältä päin

Tältä tukikohta näyttää kentältäpäin katsottuna.

Uudessa tukikohdassa on paitsi asianmukaiset tilat kalustolle ja miehistölle, myös luokkatilat koulutusta varten, toimistotiloja ja mm. kuntosali. Rakennussuunnittelussa on otettu huomioon Medi-Helin kokemukset vuosien ajalta lääkärihelikopteritoiminnassa.

Vantaan uusi tukikohta

Vas. lääkäri Janne Virta, lentäjä Petteri Jokinen ja lentoavustaja Heikki Aarela, jotka osallistuivat henkilökunnan puolesta rakennuksen suunnitteluun.

Helikopterihallissa on talli myös autolle. Kaksikerroksisen rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsevat miehistö-päivystystilat, ensimmäisessä kerroksessa toimisto- ja luokkatilat sekä varastotilat.

Tukikohdan vihkiminen, Matti Vanhanen

Tukikohdan vihkiäisissä nauhaa leikkaamassa vas. lääkäri Janne Virta, pääministeri Matti Vanhanen, Medi-Heli ry:n puheenjohtaja Heli Paasio, lääkäri Ari Kinnunen ja lääkäri Hetti Kirves.

Petteri Suominen liukumassa putkea pitkin

Miehistön tilat sijaitsevat toisessa kerroksessa, josta helikopterihalliin pääsee liukumalla putkea pitkin. Mallia näyttää lentäjä Petteri Jokinen.

Kuntosaliharjoittelua

Uudessa tukikohdassa on myös kuntosali. Harjoittelemassa lentoavustaja Seppo Sallankivi.