HjälpRotorn med uppdrag att hjälpa Medi-Heli

ApuRoottori och HjälpRotorn

Fyra färger. ApuRoottori och den översatta svenska versionen utkom fyra gånger i året och höll under årens lopp fast vid fyra igenkänningsfärger, blått, grönt, orange och rött.

Ett sätt att samla pengar och berätta av verksamheten

Medi-Helis första verksamhetsledare Henrik Perret lanserade i början av 90-talet nya sätt att samla in pengar och föreslog då att man skulle börja ge ut en tidskrift. Han hittade också på namnet ApuRoottori eller HjälpRotorn. Det första numret utkom i januari 1998. Grafiker, redaktör och fotograf Jukka Nissinen har haft hand om tidskriften sedan starten. Den första reportern var Heikki Santavuori som samtidigt hade sin egentliga tjänst på tidningen Keski-Uusimaa. Katja Holopainen har varit följande redaktör på tidskriften.

Jukka Nissinen

Från början till slut. Grafiker-redaktör-fotograf Jukka Nissinen hade hand om tidskriften under alla år och formgav också Medi-Helis logga som användes i stödprodukter och kommunikation.

Den första och sista HjälpRotorn

Första och sista. Så såg den första numret ut i januari 1998, och det sista som utkom i december 2011.

HjälpRotorns syfte var att berätta om Medi-Helis verksamhet och tidskriften innehöll intervjuer med människor som arbetade vid Medi-Heli och människor som Med-Heli hjälpte. Man fick också information om allt från tekniska finesser i en helikopter till Medi-Helis sätt att fungera. Via HjälpRotorn kunde man köpa produkter till förmån för Medi-Heli och så kunde man läsa om olika möjligheter att stöda Medi-Heli.

HjälpRotorns sidor

Tidskriften utkom fyra gånger i året, först med formatet B5, senare aningen större, 201 mm x 280 mm. I början innehöll tidskriften annonser men senare slutade man sälja sådana. HjälpRotorn var en del i stödpaketet som såldes för Medi-Heli.

HjälpRotorns stödsidor

Stödförsäljning. I tidskriften ingick de produkter som såldes till förmån för läkarhelikoptern och information om ett annat sätt att stöda, Fadderflottiljen. Som medlem i flottiljen erlade man regelbundet en avtalad summa till Medi-Heli.